Zeinab Sharhidi Marnani, der bor og arbejder i Teheran, er en af tre kunstnere, vi har inviteret til at skabe et lydværk, der adresserer situationen, hvor corona-virussen spreder sig rundt om kloden og isolerer folk i deres hjem.

Zeinab Sharhidi Marnanis værk har titlen ‘Blue-green’. Som en lydkollage består værket af lydklip fra Marnanis telefon: Optagelser af en nabo, der spiller musik, små nevøer og familie, der taler og griner. Klip hun har gemt hen over årene og genser, når hun har brug for at friske sit sind op eller lidt næring til sjælen. En enkelt optagelse af en fugl, der synger på gaden i Teheran, er helt ny. Normalt hører man aldrig fuglene synge i Teheran pga. trafikstøjen. Men i takt med at byen lukker mere og mere ned, træder fuglenes stemmer frem.

Zeinab Shahidi Marnani er født i 1983 og er uddannet fra Yale School of Arts. Hun befinder sig lige nu i sin lejlighed i Teheran. Billedet er udsigten fra hendes stuevindue.

Zeinab Shahidi Marnani
‘Blue-green’, 2020

Serien Isolationskunst er en særudgave af Podcast for Samtidskunst. Vi har inviteret kunstnere til at skabe nye lydværker, der adresserer situationen, hvor corona-virussen spreder sig rundt om kloden og isolerer folk i deres hjem.

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App