Erik Thygesens lydbog Plus. Ægteskabeligt forløb. Roman i tid blev lavet i 1969 som en del en serie på 10 lydværker udgivet på spolebånd af foreningen Ung Dansk Kunst. En serie af lydværker, man kunne bestille per postordre og få tilsendt direkte til sin postkasse. Et af de originale spolebånd fra 1969 findes i Museet for Samtidskunsts lydarkiv.

 

Bogen er et formeksperiment i bedste 60’er stil, og det helt afgørende formspørgsmål, som Thygesen afsøger er tid: Lydbogen som et tidsbaseret medie, og stemmens mulighed for at etablere billeder gennem fragmenter og gentagelser, gentagelser med variationer og udvidelser. 

 

Uddrag fra bogen

“Det er min historie. Det er mig, der fortæller den. Jeg kan ikke få det hele med. Jeg forstår ikke det hele. Jeg kan ikke få det hele med. Det er mig, der fortæller den. Der er min historie. Det er mig, der fortæller den.”

 

--

Forfatter, dramatiker og kultur-personlighed Erik Thygesen (1941-99), var i slut 60’erne en central del af grupperingen af kunstneren omkring Eks-skolen, der var det københavnske epicenter for eksperimenterende kunst. Thygesen var involveret i en lang række af kunstprojekter, film, tidsskrifter og performances og arbejdede også eksperimenterende med radio. Han skabte bl.a. i 1974 en skandaleomsust fiktiv radiomontage til Danmarks Radio om en arbejdsulykke på Lindø værftet.

 

Denne lydbog er en del af serien ‘5 lydbøger af 5 kunstnere’. Serien er støttet af Statens Kunstfond.

 

Tekst og oplæsning: Erik Thygesen, 1969.

Oprindeligt udgivet af foreningen Ung Dansk Kunst som en del af Ung Dansk Kunsts Tapeserie. Findes i dag i Museet for Samtidskunsts Arkiv.

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App