Abrahamstrup af billedkunstner Rolf Nowotny (f. 1978) er en blanding af feltoptagelser og indtalt monolog fra et både virkeligt og spekulativt Jægerspris. Historien er både en transmission fra en husket hjemstavn og en kanalisering af et andet hjemsøgt Jægerspris fanget i et non-lineært ormehul, omkranset og afgrænset af et dybt mørkt ingenting.

 

Jægerspris sogn og dens omkringliggende samfund er i Nowotnys fortælling inddelt i forskellige hierarkier med hver deres pligter og roller: Landerslev, Kulhuse, Nyhuse, Venslev, Overdråby Strand, Lyngerup, Kyndby, Dalby, Gerlev. I midten af byen stråler Jægerspris Slot; det gamle Abrahamstrup, og så langt lyset når, så langt rækker Jægerspris – og mere er der ikke. 

 

--

Rolf Nowotny er født i 1978 og tog afgang fra Kunstakademiet i 2009. Nowotny arbejder både med skulptur og performance, og har de seneste skabt kunstneriske universer, der virker som en art bagsider af nationalromantikkens idyl. En slags Frilandsmuseums-horror, hvor samfundets regler og traditioner binder kroppene fast og et kæmpe klaustrofobisk mørke ulmer i alting.

 

Denne lydbog er en del af serien ‘5 lydbøger af 5 kunstnere’. Serien er støttet af Statens Kunstfond.

 

Tekst, indlæsning, optagelse og redigering: Rolf Nowotny

Musik: Victor Gogly

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App